Calculator  

Heeft u vragen? 06-27379838

Oud Eemnesserweg 23 Eemnes Bij Utrecht
1713 HD We werken ook van uit Limburg, Obdam, Groningen en Rotterdam

Neem contact op
0627379838

Welke bodemfolie in de kruipruimte schuimbeton gebruiken?

Het aanbrengen van bodemfolie in de kruipruimte schuimbeton kan een effectieve manier zijn om vochtproblemen te voorkomen en de isolatie van schuimbeton in de kruipruimte te verbeteren.

Enkele stappen die je kunt volgen bij het installeren van bodemfolie in de kruipruimte

Voorbereiding. Zorg ervoor dat de kruipruimte schoon en droog is voordat je begint met het aanbrengen van de bodemfolie. Verwijder eventueel puin, stof en vocht uit de ruimte.

Meten en snijden. Meet de oppervlakte van de kruipruimte zorgvuldig op en snijd de bodemfolie op maat, zodat deze goed past. Zorg ervoor dat je voldoende folie hebt om de hele bodem van de kruipruimte te bedekken.

Plaatsing. Rol de bodemfolie uit over de bodem van de kruipruimte, beginnend vanaf een hoek en werk langzaam naar buiten toe. Zorg ervoor dat de folie vlak ligt en niet te strak.

Overlappingen en aansluitingen. Als je meerdere stroken bodemfolie moet gebruiken om de hele kruipruimte te bedekken, zorg er dan voor dat de stroken elkaar overlappen met minstens 20-30 centimeter. Gebruik tape of speciale spuitlijm om de overlappingen vast te zetten en ervoor te zorgen dat er geen vocht of lucht doorheen kan komen.

Bevestiging. Zorg ervoor dat de bodemfolie stevig op zijn plaats blijft liggen door het langs de randen te bevestigen met bijvoorbeeld tape, nietjes of speciale bevestigingsclips.

Inspectie. Controleer de bodemfolie regelmatig op eventuele beschadigingen of losse plekken en repareer deze indien nodig.

Bodemfolie kruipruimte aanbrengen

Het aanbrengen van bodemfolie onder schuimbeton in de kruipruimte kan helpen om vochtproblemen te verminderen, de isolatie te verbeteren en de levensduur van je huis te verlengen. Als je twijfelt over hoe je dit het beste kunt aanpakken, kun je altijd professioneel advies inwinnen.

Dampremmende folie

Soms noemen ze het ook wel een vochtscherm, ook bekend als dampremmende folie of dampbarrière creëren, een folie dat wordt gebruikt om vochttransport tussen verschillende ruimtes te reguleren en te verminderen. Folie wordt vaak gebruikt in bouwconstructies om vochtproblemen te voorkomen en de energie-efficiëntie van een gebouw te verbeteren.

Dampremmende folie

Het vochtscherm

Het vochtscherm wordt meestal geplaatst aan de warme zijde van de isolatie, dus aan de binnenkant van de constructie in koude klimaten en aan de buitenkant in warmere klimaten. Zijn belangrijkste functie is om te voorkomen dat waterdamp van binnenuit de constructie doordringt naar de isolatie en andere bouwmaterialen, waar het kan condenseren en schade veroorzaken.

Een vochtscherm is meestal gemaakt van materialen zoals polyethyleen folie of bitumenpapier met een dampdichte eigenschap. Het moet zorgvuldig worden geïnstalleerd en alle naden en doorvoeren moeten worden afgedicht om te voorkomen dat vocht onbedoeld de isolatie bereikt.

Vochtscherm ondervloer nodig

Hoewel een vochtscherm belangrijk is om vochtproblemen te voorkomen, is het ook essentieel om ervoor te zorgen dat het gebouw goed geventileerd is. Een goede ventilatie helpt vocht af te voeren dat toch in de constructie terechtkomt en helpt condensatie te verminderen.

Het gebruik van een vochtscherm is dus een belangrijk onderdeel van een goed geïsoleerde en goed geventileerd kruipruimte, vooral in gebieden waar vochtproblemen veel voorkomen in de kruipruimte.

Het vochtscherm

Vochtscherm ondervloer voorbeeld

Hier een voorbeeld van het isoleren van de kruipruimte van een gemiddeld huis. Stel dat de kosten voor kruipruimte isolatie ongeveer €2000 zijn, en dat dit resulteert in een jaarlijkse besparing van €300 op de energierekening vanwege verminderd warmteverlies.

De terugverdientijd kan worden berekend door de initiële investering te delen door de jaarlijkse besparingen.

Terugverdientijd = initiële investering / jaarlijkse besparingen

In dit voorbeeld:

Terugverdientijd = €2000 / €300 ≈ 6,7 jaar

Dus in dit geval zou het ongeveer 6,7 jaar duren voordat de besparingen op de energierekening de initiële investering voor de isolatie volledig zouden compenseren. Alles wat daarna komt, zou een daadwerkelijke besparing opleveren.

Bespaar geld op energiekosten en creëer een gezonder binnenklimaat:

Telefoonnummer: 085-4846144
Bij geen gehoor: 0226-427785
E-mailadres: info@woodstock-vloeren.nl

Vochtscherm ondervloer terugverdientijd

Het is echter belangrijk op te merken dat de terugverdientijd kan variëren op basis van verschillende factoren, zoals de kosten van energie, de mate van isolatie, de grootte van het huis en zelfs de lokale klimatologische omstandigheden.

Daarnaast kunnen er andere voordelen zijn, zoals een verbeterd comfortniveau en een verhoogde waarde van het huis. Het is dus de moeite waard om deze factoren ook in overweging te nemen bij het evalueren van de terugverdientijd van isolatie-investeringen.

Vochtscherm ondervloer voorbeeld

Terug naar overzicht