Calculator  

Heeft u vragen? 06-27379838

Braken 18 en Melbourestraat 76B
we werken van uit Obdam en Rotterdam

Neem contact op
info@schuimbetonisolatie.nl

Kruipruimte vullen met Schuimbeton

Is de stand van het grondwater erg hoog of is de kruipruimte erg vochtig of gewoon water in de kruipruimte? Dan kan je ervoor kiezen om het grondwater weg te dringen met schuimbeton. Er zijn 3 stappen om schuimbeton aan te brengen in de kruipruimte: oude vloer er uit slopen, plastic folie plakken (soort bak van plastic folie) schuimbeton maken dan schuimbeton erin laten lopen.

Bestel online schuimbeton!

Aannemer Particulier

Drainage

Er wordt dan een slang met gaatjes onder de schuimbetonvloer gemaakt die voorzien wordt van een waterdichte pvc put. Eventueel grondwater dat via de grond omhoog komt, komt in deze slang terecht en wordt naar een afvoerput geleid. Eens in de zoveel tijd wordt het water uit de kruipruimte dan weggepompt naar naar het riool. Onze drainage wordt alleen toegepast bij stabiele, niet beschadigde betonnen schuimvloeren.

Wanneer toepassen? Als het grondwater omhoog komt.

Vloer is slecht

Het gaat vaak om poreuze, niet betonnen houten vloeren. Bij een slechte vloer zit er vaak water in de kruipruimte op de bestaande vloer van de kruipruimte. Opstijgend grondwater komt in de kruipruimte terecht en wordt dan verdampt naar boven en tast de houten balkenvloer aan. Leg een folie en bovenop de folie komt een nieuwe schuimbetonvloer die dankzij de folie eronder droog blijft.

Wanneer toepassen? Als het grondwater via de ondervloer van de kruipruimte de houten vloer aantast.

Wand kruipruimte

Vochtige wand in de kruipruimte is in principe gelijk aan de methode van vloer. Het enige verschil is dat de wanden nu ook voorzien worden van een speciaal folie. Dit systeem wordt ook wel folie plakken genoemd omdat zowel de wanden als de vloer volledig opnieuw afgedekt worden met een vocht scherm. Bij het waterdicht maken van de kruipruimte worden wand- en vloer doorgaans gelijktijdig uitgevoerd. Het vocht in achter de folie in de wanden wordt daarbij tegen gehouden door folie.

Wanneer toepassen? Als het grondwater via de vloer en wanden de kruipruimte infiltreert.

Kosten kruipruimte isoleren

Voor de isolatie van een kruipruimte starten de kosten vanaf gemiddeld € 1.500 à 3.000 (incl. arbeidskosten, excl. btw). Afhankelijk van de aard en moeilijkheidsgraad van de werken lopen de kosten hoger op. Het spreekt voor zich dat de prijs voor het isoleren van de kruipruimte (waarbij zowel de wanden als vloer aangepakt worden) hoger ligt dan voor normale vloer isolatie.

Bestel online schuimbeton!

Aannemer Particulier