Calculator  

Heeft u vragen? 06-27379838

Oud Eemnesserweg 23 Eemnes Bij Utrecht
1713 HD We werken ook van uit Limburg, Obdam, Groningen en Rotterdam

Neem contact op
0627379838

Schuimbeton met EPS-isolatie

Schuimbeton met EPS-isolatiemortel, ook wel bekend als EPS-mortel, is een speciale mortel die wordt gebruikt om geëxpandeerd polystyreen (EPS) isolatie aan verschillende mortel (betoncepecie) toe te voegen, zoals beton of magnesiet.

EPS-isolatie wordt vaak gebruikt voor het isoleren van de oude kruipruimte waar oude houten vloeren vanwege hun slechte isolerende eigenschap vervangen moeten worden en een schuimbetonvloer die zeer licht van gewicht is. Ook wel de isolatie vloer.

Schuimbeton met EPS-isolatie mortel

De EPS-isolatie mortel heeft een aantal belangrijke kenmerken

Hechting. Het belangrijkste doel van EPS-isolatie mortel is om de isolatieplaten stevig aan het oppervlak te bevestigen. De mortel hecht goed aan zowel de isolatieplaten als aan de ondergrond, waardoor een sterke verbinding ontstaat.

Isolatie. EPS-isolatie mortel heeft zelf geen isolerende eigenschappen, maar het helpt om de isolatieplaten op hun plaats te houden, waardoor de isolatiewaarde van het systeem behouden blijft.

Flexibiliteit. De mortel is vaak flexibel, waardoor het kan worden aangebracht op oneffen oppervlakken en kleine scheurtjes kan opvullen.

Weerbestendigheid. EPS-isolatie mortel is meestal weerbestendig en bestand tegen vocht, waardoor het geschikt is voor buitentoepassingen.

Verwerking. De mortel is gemakkelijk te verwerken en kan worden aangebracht met een lijmkam of troffel.

Het is belangrijk om de instructies van de fabrikant te volgen bij het gebruik van EPS-isolatie mortel, inclusief de juiste mengverhoudingen en applicatiemethoden. Daarnaast moet ervoor worden gezorgd dat het oppervlak waarop de isolatieplaten worden bevestigd schoon, droog en vrij van stof en vuil is voor een optimale hechting vaak komt er een zandcementvloer overeen. Duurzaam, energiebesparend en eenvoudig te gebruiken. Verbeter de isolatiewaarde van jouw project met onze kwalitatieve isolatiemortel.

lees over:

Wat is een rc-waarde van isolatiemortel

Terug naar overzicht