Calculator  

Heeft u vragen? 06-27379838

Oud Eemnesserweg 23 Eemnes Bij Utrecht
1713 HD We werken ook van uit Limburg, Obdam, Groningen en Rotterdam

Neem contact op
0627379838

De ideale dikte van PIR-isolatie

Optimaliseer de isolatie van uw woning en geniet van een comfortabelere leefomgeving:

Telefoonnummer: 085-4846144
Bij geen gehoor: 0226-427785
E-mailadres: info@woodstock-vloeren.nl

Isolatiedikte berekenen PIR platen

Het berekenen van de isolatiedikte voor PIR platen is een cruciale stap bij het isoleren van een gebouw. Door nauwkeurig de isolatiedikte te bepalen, kunt u ervoor zorgen dat het isolatiemateriaal efficiënt wordt gebruikt en optimale thermische prestaties levert.

Bij het berekenen van de isolatiedikte voor PIR platen moet rekening worden gehouden met factoren zoals de gewenste thermische weerstand, de eigenschappen van het gebouw en lokale bouwvoorschriften. Het is essentieel om een ​​professionele benadering te volgen om ervoor te zorgen dat de isolatie effectief is en voldoet aan alle vereisten.

Door zorgvuldig de isolatiedikte voor PIR platen te berekenen, kunt u niet alleen energie besparen en de energie-efficiëntie van het gebouw verbeteren, maar ook bijdragen aan een comfortabeler binnenklimaat. Het is een investering die op lange termijn zijn vruchten zal afwerpen in termen van kostenbesparingen en duurzaamheid.

Isolatiedikte berekenen PIR platen

Welke dikte van PIR-isolatie zijn aanbevolen op schuimbeton?

Schuimbeton isolatie gaat gepaard met heel wat eigenschappen en voorwaarden. We meten de warmtegeleiding uit in lambda-waarde. Hoe lager die waarde, hoe beter je materiaal isoleert. Een andere belangrijke is de Rd- of R-waarde. Die waarde staat voor de warmteweerstand van een isolatie en geeft zo aan hoe goed een isolatiemateriaal van een bepaalde dikte isoleert en bijgevolg hoe dik het isolatiemateriaal zijn bij het aanbrengen. Hoe hoger de waarde, hoe beter de weerstand en hoe beter de isolatie.

Welke dikte van PIR-isolatie zijn aanbevolen op schuimbeton?

Wat is U-waarde?

Voor woningen geldt de U-waarde. Die waarde staat voor de warmtedoorgangscoëfficiënt en geeft de isolatiewaarde van delen waar zoals kruipruimte, dak, vloer of muren en de daarbij hoort ook afwerking bij. Ook hier moet de waarde zo laag mogelijk zijn. Hoe dik je isolatie moet zijn, hangt dus weer van deze waarden af en het soort materiaal. We geven je hieronder meer info over de isolatie en dikte.

Schuimbeton isolatie

Hoe dik moet dakisolatie zijn?

Je dak is de belangrijkste isolatieplek, want daar gaat er heel wat warmte verloren door het dak. Om in aanmerking te komen voor subsidie moet de Rd-waarde van je dakisolatie minstens 4,5 m²K/W zijn. De waarde komt overeen met de juiste dikte.

Let op: voor oude woningen verschillen de isolatiediktes die je moet gebruiken in de kruipruimte isoleren.

Terug naar overzicht