Calculator  

Heeft u vragen? 06-27379838

Braken 18 en Melbourestraat 76B
we werken van uit Obdam en Rotterdam

Neem contact op
info@schuimbetonisolatie.nl

Schuimbeton aanbrengen

Schuimbeton wordt aangebracht nadat uw oude vloer is verwijderd. Hiermee verhoogt u, uw wooncomfort en zijn vochtproblemen in de kruipruimte verleden tijd. Voor het storten van het schuimbeton gebruiken wij een typische schuimbetonpomp.

Bestel online schuimbeton!

Aannemer Particulier

Toepassingen schuimbeton

Schuimbeton is een uitstekend materiaal voor vloerisolatie. Wist u dat u eventueel subsidie kan aanvragen als u een voldoende dikke schuimbetonisolatie combineerd met een tweede isolatie maatregel?

Houten vloer vervangen door schuimbeton

Veel oude woning in Nederland hebben nog een houten balkenvloer met daaronder een kruipruimte. Deze vloeren isoleren slecht, en door het vocht dat zich in de kruipruimte ophoopt gaan de houten balken vaak rotten. U lost beide probleem makkelijk op door de vloer te vervangen met schuimbeton.

Vochtige kruipruimte oplossen

In kruipruimtes onder huizen zit vaak teveel vocht. Hierdoor ontstaat schimmel en waterschade. Door de kruipruimte op te vullen met schuimbeton heeft u hiergeen meer last van. De vochtwerende kwaliteit van schuimbeton zorgt ervoor dat het vocht onder de woning blijft. Uw woning blijft ook beter warm, waardoor u ook nog eens op uw energiekosten bespaart.

Schuimbeton als fundering

Schuimbeton is in sommige gevallen ook goed te gebruikten als fundering. Het is relatief vlak en daardoor zeer geschikt om op verder te bouwen. Zo kan het een goed alternatief zijn voor een fundering op palen. Wel moeten we altijd rekening houden met wat erop gebouwd gaat worden: het kan alleen lichte constructies dragen.

Andere toepassingen schuimbeton

Schuimbeton heeft nog meer toepassingen zoals:

  • Uitvulmateriaal voor bestaande vloeren.
  • Vulling rondom zwembaden.
  • Onderlaag voor vloerverwarming.
  • Dak afschotlaag.
  • Basis voor het aanbrengen van een Anhydriet gietvloer of Woonbeton.

Producteigenschappen

Schuimbeton heeft een aantal belangrijke producteigenschappen

Isolatiewaarde

Schuimbeton is een goed isolatiemiddel met een rc waarde van 3,5 m2K/W bij een dikte van 35cm. Wist u dat u in aanmerking kan komen voor subsidie als u energiebesparende isolatiemaatregelen laat uitvoeren in/aan uw woning?

Droogtijd

Schuimbeton is meestal na twee of drie dagen beloopbaar. Het schuimbeton heeft echter langer nodig om volledig uit te harden. De benodigde tijd kan echter sterk variƫren afhankelijke van de dikte van het schuimbeton. Hoe dikker de laag, hoe langer de droogtijd. De droogtijd is echter afhankelijk van meerdere facturen, zoals de luchtvochtigheid en de temperatuur van de kamer.

Dikte

Vaak brengen wij een schuimbetonlaag van 25 tot 50 centimeter aan, afhankelijke van de dikte van de vloer. Vanaf de 50 centimeter is het wel noodzakelijk om het beton in twee fases aan te brengen.

Bestel online schuimbeton!

Aannemer Particulier