Calculator  

Heeft u vragen? 06-27379838

Oud Eemnesserweg 23 Eemnes Bij Utrecht
1713 HD We werken ook van uit Limburg, Obdam, Groningen en Rotterdam

Neem contact op
0627379838

Wat isoleert beter EPS of XPS?

Bij het maken en verwerken van EPS-schuimisolatie is er sprake van verhoging rc waarde. Dus bij isolatie met eps (tempex) en schuimbeton verhoog je de isolatiewaarde. Weet meer over de eigenschappen en voordelen van elk type isolatie om de juiste keuze te maken voor optimale energie-efficiëntie en comfort.

Kies ik voor isolatie met EPS of XPS?

XPS en EPS zijn de veelvoorkomende isolatiematerialen, met ieder een eigen optimale toepassing.

XPS verschilt van EPS als het gaat namelijk gaat om cel dichtheid. XPS (Geëxtrudeerd Polystreen) heeft een hogere cel dichtheid dan EPS. Het zorgt ervoor dat het materiaal extreem druk vaster , isolerend en vooral vochtwerend is. Daardoor is het meer geschikt voor de vloerisolatie en isolatie van vochtige plekken zoals een kruipruimte. Door de hoge cel dichtheid is XPS bovendien een stuk zwaarder dan EPS.

EPS is dus een betere keuze voor het isoleren van uw vloer omdat het erg licht is en een betere lambda-waarde en RD-waarde heeft. Bovendien is XPS minder goed te recyclen en te hergebruiken dan EPS. Ook op basis van duurzaamheid is vloerisolatie met EPS een geschiktere keuze voor het isoleren van een vloer.

De kruipruimte isoleren met EPS-isolatie met schuimbeton is een juiste keuze

Wilt u na het lezen van dit artikel meer weten over EPS-isolatie of vrijblijvend advies aanvragen over uw eigen project? Neem dan met ons op.

Woodstock Vloeren

Telefoonnummer: 085-4846144
Bij geen gehoor: 0226-427785
E-mailadres: info@woodstock-vloeren.nl

Terug naar overzicht